Міністерство освіти і науки, молоді та спорту скуповує ліцензії Майкрософту

Попри заяви влади про наміри перевести держустанови на вільне та відкрите програмне забезпечення чергове міністерство нарощує свою залежність від пропрієтарних програмних рішень. Ось повідомлення з сайту Державної служби інтелектуальної власності України:

Ужиті заходи з легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади показують динаміку поступового зниження рівня неліцензованого використання комп’ютерних програм в органах виконавчої влади – з 89% у 2002 році до 40% у 2012 році. Про це сьогодні зазначив Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації комп’ютерних програм.

У засіданні взяли участь члени робочої групи – представники Державної служби інтелектуальної власності, інших міністерств та відомств, представники компанії «Майкрософт Україна».
Перший заступник Міністра повідомив, що «основним програмним забезпеченням, яке використовують органи виконавчої влади, є операційні системи та офісні додатки виробництва компанії «Майкрософт».

Під час засідання члени робочої групи детально обговорили результати інвентаризації, узгодили питання, в яких обсягах можливо надати ТОВ «Майкрософт Україна» відповідну інформацію за результатами інвентаризації щодо комп’ютерних програм виробництва компанії «Майкрософт», які використовуються на застарілих комп’ютерах для визначення оптимальних умов легалізації та розробки проекту нового договору про легалізацію.

Крім того, обговорено пропозиції Генерального директора ТОВ «Майкрософт Україна» Дмитра Шимківа щодо розв’язання нагальної потреби використання неліцензійного програмного забезпечення органами державної влади, а також представників окремих міністерств і відомств стосовно вдосконалення механізму легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади.

 

Залишити відповідь