Європейські пірати будуть об’єднуватися в Києві

 

15-16 червня у столиці України, місті Києві, пройде Об’єднавча конференція Європейської Партії Піратів (PPEU), на якій делегати від різних країн континенту обговорять можливість створення єдиної європейської Партії Піратів для спільної участі у наступних виборах до Європарламенту.

Столиця України стане місцем проведення такої історичної події на пропозицію Українського піратського співтовариства, на базі якої невдовзі буде створено національну піратську партію. У квітні цього року УПС було прийняте в Міжнародний піратський інтернаціонал (PPI), тому сьогодні є повноцінним представником європейського піратського руху.

Досить символічно, що місцем проведення Об’єднавчої конференції стане столична Спеціалізованої школи №194 “Перспектива”, на базі якої українськими піратами був реалізований перший проект із впровадження вільного програмного забезпечення у навчальний процес. Школа стала певним “локомотивом” цієї ініціативи, і зараз подібні проекти будуть запускатися у багатьох інших школах Оболонського району міста Києва.

Європейські пірати, як відомо, присутні у нинішньому складі Європарламенту – у 2009 році Піратська партія Швеції отримала 7,1% голосів місцевих виборців, а це дало змогу вибороти 2 депутатські мандати. Після цього кілька інших європейських піратських партій святкували перемогу на місцевих муніципальних виборах, і зараз сотні “піратів” перебувають у владних органах різних країн Старого Світу.

Досвід перемог на виборах та різке зростання популярності піратських ідей в Західній Європі відкривають чудові перспективи здобути значно ширше представництво у найвищому законодавчому органі Євросоюзу на виборах, які пройдуть у травні 2014 року.

Тож київська конференція може стати історичною – саме у столиці України будуть прийняті уставні документи нової європейської партії, яка неодмінно буде представлена наступного року у Європарламенті. Новий час потребує нових підходів у політиці і зростаюча популярність піратського руху це прекрасно демонструє.

Для представників преси передбачена зустріч із гостями конференції 16 червня. За уточненнями прохання звертатися за контактами, вказаними на сайті.

Залишити відповідь