Українські пірати на акції “проти піратства”

українські пірати під Київрадою

12 червня компанія Microsoft спільно з кількома іншими громадськими організаціями вирішили провести прямо під будівлею Київської міської держадміністрації акцію «Я купую справжнє! Я не купую підробок!». Однією з основних лейтмотивів даної події, звичайно ж (адже це Microsoft), була “боротьба з піратством”.

Українське піратське співтовариство вирішило не лишатися осторонь такої події, і виставило свою невеличку групу активістів поряд з “борцями проти підробок”, які замість боротьби з підробками чомусь рекламували Windows 8.

Присутність піратської команди (про яку організатори були цивілізовано попереджені у переддень акції) дещо змінила тональність події. Акценти почали робитися не на боротьбі з піратством, а на закликах до людей бути уважними при купівлі медикаментів, продуктів харчування та електронних пристроїв. Себто, “піратська тема” відійшла на другий план, з чого Українське піратське співтовариство лишилось більш ніж задоволеним.

Висновок: присутність піратів охолодила занадто гарячі голови, і подібну практику варто активно продовжувати.

P.S. Особливо кумедно виглядало, як організатори в розпал акції привели групку агресивних молодих людей з “протестуючими” плакатами. Задум був відвести увагу преси фейковими протестувальниками від справжніх піратів… Одначе пекуче сонце швидко розплавило активність молодих людей – вони почіпляли свої плакати прямо на майкрософтівське шатро і тихенько зникли. Від того акція “борців” почала виглядати іще більш комічно:

Залишити відповідь