Українські суди будуть переймати досвід у сфері ІВ від швейцарських колег

У межах реалізації Програми співробітництва між Кабінетом Міністрів України (КМУ) та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ) на 2010 – 2012 роки 15 – 16 червня 2011 року відбувся візит делегації українських суддів до штаб-квартири ВОІВ та Центру ВОІВ з питань арбітражу та посередництва (м. Женева, Швейцарія).

На початку візиту українська делегація зустрілася із заступником Генерального директора ВОІВ Йоханом Віхардом. Як юрист він багато років працював у Міністерстві юстиції Німеччини, тому йому було цікаво дізнатися з перших вуст про систему господарських судів в Україні взагалі та особливості розгляду спорів у сфері інтелектуальної власності зокрема.

У рамках візиту українські судді мали можливість ознайомитися з правовими аспектами використання бази даних торговельних марок ROMARIN, бази даних, яка містить відомості про винаходи, та з особливостями правової охорони знаків нового типу (смакових, голограмних, звукових тощо).

Зустріч з представниками Центру ВОІВ з питань арбітражу та посередництва стала чудовою нагодою для ознайомлення з особливостями їх діяльності у вирішенні спорів у сфері інтелектуальної власності, зокрема щодо назв доменів.

Під час зустрічі з директором відділу ВОІВ з питань співробітництва з деякими країнами Європи та Азії Міхалєм Свантнером, який координує виконання заходів у співпраці з Україною, члени делегації України обговорили можливості налагодження контактів з представниками судової влади Швейцарської Конфедерації з метою обміну досвідом щодо розгляду спорів у сфері інтелектуальної власності.

Джерело — http://sdip.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=1635

Залишити відповідь