Анонс проекту Української Вільної Бібліотеки

Ініціативна група історичного товариства «Українська Варта» розпочинає проект створення Української Вільної Бібліотеки – громадського, недержавного, культурно-просвітницького закладу, відкритого для вільного користування усіма охочими. Ініціатори не переслідують жодних комерційних цілей. Метою Проекту є відродження просвітницьких традицій українців у сучасних умовах.

«Процеси світової глобалізації щораз більше впливають на українське суспільство, при цьому разом із цивілізаційними здобутками приходить нівелювання духовних і культурних цінностей нашого народу, що призводить до духовної деградації, поступового втрачання своєї самобутності. Поза всі здобутки українства від часу проголошення Україною своєї незалежності 1991р. (а це вже 20 років!), переважна більшість українців мало обізнана з власною історією і культурою.» — пише «Українська Варта». Основу бібліотеки склали надходження літератури від самих авторів Проекту.

Автори проекту закликають усіх небайдужих долучитися до створення Бібліотеки, надаючи книги до її архівів. Незабаром буде розпочато укладання електронного каталогу, до якого матимуть доступ усі бажаючі, з різних куточків України і світу. Надсилати книги можна також у електронному форматі. Вони також просять усіх поширювати цю інформацію в Україні та серед української Громади у світі.

Пропозиції, відгуки та запитання надсилайте на електронну адресу ukrvarta@ukr.net . Контактовий телефон +38-099-221-04-01. Також діє сторінка проекту у соціальній мережі Facebook.

Залишити відповідь