Чеські пірати створили «фейсбук для кінофільмів»

Піратська партія Чехії продовжує створювати сайти, що пропагандують публікацію веб-посилань на піратський контент. Це робиться у рамках кампанії «посилання не злочин», яка почалася як протест на судове переслідування студента за подібні дії. Свій новий проект чехи називають «фейсбуком для кінофільмів» та позиціонують його як нову соціальну мережу для піратів. Отже, зустрічайте Moviehome, сайт для обміну посиланнями на описи нових фільмів, субтитрів до них та, звичайно ж, на джерела, де можна скачати самі кінокартини.

Це вже третій подібний проект Піратської партії Чехії. Як в двох попередніх, Piratskefilmy та Tipnafilm, програмісти, які створили ресурс, побажали не розкривати своїх імен аби запобігти переслідуванню з боку Антипіратського союзу. Проте самі пірати не розділяють ці побоювання та заявляють, що будуть стояти до кінця у своїй боротьбі проти засилля індустрії копірайту. До того ж, як вони кажуть, за весь час проведення кампанії до них не надійшло жодної претензії від правовласників.

Віце-президент піратської партії вважає, що Антипіратський союз не бажає мати з ними справу допоки не отримає обвинувачувальне судове рішення щодо згаданого вище студента. Якщо в них це вийде, то, спираючись на вердикт, їм буде легше довести нелегальність створених піратами сайтів. Він також відмітив, що партія буде підтримувати проект поки він зберігатиме некомерційну сутність. Якщо ж розробники колись забажають використовувати Moviehome.cz для отримання прибутку, то його їм повернуть і відправлять у самостійне плавання.

Енігмакс, ТФ — http://torrentfreak.com/pirate-party-launches-facebook-for-movies-110911/ / CC BY 3.0

Залишити відповідь