Обсяг ринку піратських програм в Україні наполегливо зростає

За результатами програми «Таємний покупець», яку проводить Microsoft, із 892 торгових точок (магазини, офіси, сервісні центри), розташованих у 15 містах Україні, 26 % активно пропонують піратське ПЗ.

У період з березня цього року по вересень рівень піратства в торгових точках виріс на 7 %. Про це представники Microsoft нещодавно розповіли на зустрічі з журналістами. 

Водночас, за даними компанії GfK, яка провела опитування 771 користувача домашніх комп’ютерів із найбільших міст України, 48 % респондентів готові купувати ліцензійне ПЗ. При цьому 41 % готові платити максимальну різницю понад вартість комп’ютера за встановлену ОС. Не збираються купувати ліцензійні програми 8 %, ще 20 % сказали, що «швидше не куплять».

За останні 8 місяців за позовами компанії Microsoft було порушено 24 кримінальні справи проти розповсюджувачів неліцензійного програмного забезпечення. Нагадаємо, що станом на квітень у провадженні судів України перебувало понад 70 справ, пов’язаних із порушенням авторських прав корпорації. З них 50 — кримінальні та більше 20 — господарські.

Як розповів керівник департаменту інтелектуальної власності Microsoft Юрій Омельченко, за допомогою звернень до судів за минулий рік компанія домоглась відшкодування з боку піратів на загальну суму $ 100 тис. За його словами, обсяг ринку піратського ПЗ в Україні складає $ 10 млн.

Джерело — http://www.intelvlas.com.ua/2011-05-20-15-21-12/12367-obsyag-rinku-piratskikh-program-v-ukrajini-napoleglivo-zrostae.html

Залишити відповідь