Питання ППУ до засновника першої піратської партії Ріка Фальквінге

В неділю 27 листопада засновник першої піратської партії Рік Фальквінге відвідав Чехію і зустрівся з місцевими піратами. Через нашого товариша Івана Сірка, за що виказуємо йому щиру подяку, вдалося передати йому кілька питань від імені УПС і дізнатися його думку щодо нашої роботи. Нижче ви можете ознайомитися з відповідями Ріка.

Що Ви можете сказати про нашу роботу (інформаційна на сайті, плани, ідеї, проекти)?

Нажаль, я знайомий з Піратською партією України лише по її повідомленням в Твіттері, тому не можу сказати вам нічого конкретного. Проте можу висловити свою думку коли мені надішлють більш детальну інформацію.

Як донести людям піратські ідеали?

Ключовим моментом є взамодопомога. Тримайтесь разом, допомагайте іншим учасникам пояснювати принципи піратського руху своїм друзям і рідним — це не найшвидший, та найвірніший спосіб знайти прихильників.

Чи підтримуєте вступ ППУ до Міжнародної піратської партії?

Звичайно. Наш рух від початку не передбачав географічних обмежень.

(Примітка: Піратська партія Швеції наразі ще не вступила до об’єднання, але я рекомендував їм це зробити.)

Якщо Ви в курсі політичної ситуації в Україні, то можете її якось прокоментувати? Чи може Україна колись приєднатися до європейської родини? Скільки часу може в нас зайняти вступ до ЄС?

ЄС зараз зайнятий вирішенням власних проблем і перед черговим розширенням має спершу розібратися з ними.

Приймаючи до уваги соціокультурні фактори, Україну в ЄС приймуть з розкритими обіймами. Але головною перепоною на цьому шляху є відсутність прозорості і відповідальності влади. (Навіть Помаранчева революція не призвела до значних зрушень у бік демократизації суспільства, принаймні так це сприймається для закордонних спостерігачів.)


Найближчим часом спробуємо стисло викласти наші плани і надіслати їх Ріку. Усі бажаючі можуть запропонувати свої питання на нашому форумі або надіслати їх на pirates@pp-ua.org.

Залишити відповідь