Рік Фальквінге: «Сьогодні той день, коли кожен може пишатися що він пірат»

Якби раніше хтось мені сказав, що моє ім’я будуть згадувати у тому ж контексті що і Барака Обаму, Білла Гейтса, Стіва Джобса, Білла Клінтона, Аун Сан Су Чжі та Маріо Варгаса Льйоса, то я б порадив їм негайно звернутися до психіатра. Я навіть не міг припустити, що колись такий день все ж настане.

Журнал Foreign Policy, що спеціалізується на глобальній політиці та ідеях, все досить довго входить до переліку моїх улюблених видань через надзвичайно виважений та ретельний підхід до висвітлення усіх подій. Лише одного разу вони випустили рекламу, але вона чудово демонструє рівень матеріалів, що публікує Foreign Policy. Значилося в ній наступне: «Мусимо зізнатися, деякі з наших статей були написані секретарями», а ілюстрацією слугувала табличка з написом «Держсекретар США». І насправді, Хіларі Клінтон є постійним учасником аналітичних обговорень в цьому журналі.

Щороку вони публікують список «ста найвидатніших мислителів», людей, чиї ідеї мають значний вплив на суспільство і його розвиток. Нещодавно був створений цьогорічний список. Прогнозовано його очолили ідеологи Арабської весни, але серед інших до ста найкращих записали також і мене. Подумати тільки, Foreign Policy визнали мене одним із 100 найвидатніших світових мислителів. Я досі трохи шокований такою новиною.

Слід визнати, я вважаю, що ця номінація вказує на визнання на найвищому рівні саме моїх ідей, а не мене особисто. Десятки тисяч активістів по усьому світу дотримуються і поширюють піратську ідеологію і це визнання, в першу чергу, присвячується їм, тому що вони роблять, тому у що вони вірять. І я б, звичайно, не отримав цю нагороду якби не був одним із них.

Хоча для відзначення ідей було необхідно внести моє ім’я до списку, гадаю найбільше значення мала моя здатність ці ідеї визначити і донести до людей. Але не один я успішно поширював піратські ідеали — лише погляньте на надзвичайну роботу і успіхи Піратської партії Німеччини.

Та, незважаючи на це все, я все одно нервую через таку значну відзнаку. Це безперечно найкращий день для того аби бути піратом.

Джерело — http://falkvinge.net/2011/11/28/honored-as-top-global-thinker/

Залишити відповідь