Піратська Партія України видає чорну мітку діям МВС

Закриття ex.ua — кричущий приклад неадекватного насильницького вторгнення силових органів в Інтернет. Всесвітня мережа, в якій працював ресурс, знаходиться поза юрисдикціями будь-яких національних силових структур. Ми вимагаємо припинити вторгення на територію свободи!

Наступ на свободи людини, що зараз відбувається по всьому світу — початок війни, оголошеної глобальними корпораціями нашим невід’ємним базовим правам отримувати і ділитися інформацією. Наступ ведеться не в інтересах авторів і точно не в інтересах користувачів. Нам прикро констатувати, що Міністерство внутрішніх справ України стало зброєю нечесної боротьби проти прав і свобод простих громадян.

Жертвами таких дій в Україні стали сотні тисяч звичайних людей, які користувалися ресурсом у правовому полі, зберігаючи там свою інформацію та не порушуючи чужих авторських прав. Крім того, на ex.ua зберігалося чимало вільних ресурсів, на які не поширюються ніякі «авторські» обмеження. Ці фільми, музика і програмне забезпечення є спільним надбанням усієї світової цивілізації, тому відлучення громадян України від творчого здобутку людства є нічим іншим, як культурним злочином.

Ми рекомендуємо силовим структурам України спільно з експертами та інтернет-користувачами в ході конструктивного діалогу розробити цивілізований алгоритм боротьби з розповсюдженням незаконного контенту. Це дозволить продемонструвати позицію, що відповідає демократичному процесу, якого дотримується наша країна та її громадяни.

Піратська Партія України закликає усіх користувачів Інтернету продемонструвати свою позицію, видавши символічну чорну мітку діям МВС. Завантажте «мітку» (odt, pdf), роздрукуйте і підпишіть свою мітку, залиште її біля будівлі МВС (м. Київ, вул.Академіка Богомольця, 10а) або передайте її у якості звернення на прохідній МВС. Піратська партія передасть МВС свою чорну мітку в четверг.

Якщо Ви бажаєте долучитися, підпишіться під нашою міткою. Для цього повідомте нас електронною поштою (pirates@pp-ua.org), заповніть форму або залиште коментар на нашій сторінці в фейсбуці.

Залишити відповідь