Upload.com.ua вирішив не ризикувати і закрився сам

В офіційному коментарі Телеканалу новин “24” керівництво ресурсу повідомило, що сайт справді закрили до моменту, поки не стане зрозуміла ситуація в законодавчому полі.

“Файлообмінні ресурси вирішують проблему користувачів по обміну та зберіганню інформації. На жаль, ми фізично не в змозі контролювати вміст всіх файлів, котрі завантажуються. Але наш ресурс постійно реагував на будь-які скарги правозахистних організацій та тісно співпрацював з правоохоронними органами.

З деякими з таких організацй навіть були підписані договори про співробітництво та надана можливість автоматично видаляти файли, які вони вважали підозрілими, або такими, що порушуть права їх клієнтів”, — йдеться в офіційній заяві.

“Але останні події навколо megaupload.com та ex.ua показують, що такий бізнес є надто ризикованим і регулювання його ще тільки на початковій стадії. Саме тому нами прийнято рішення про відмову від надання подібних послуг до моменту, поки не стане зрозуміла ситуація в законодавчому полі. Наразі робота сервісу повністью призупинена. Вся інформація з серверів видалена. Нові файли завантажити неможливо”, — повідомив представник файлообміннику Upload.com.ua Віталій Лемець.

Джерело — http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?uploadcomua_virishiv_ne_rizikuvati_i_zakrivsya_sam&objectId=183381

Залишити відповідь