Українські пірати допомагатимуть школярам і освітянам

Українські пірати звернулися до Міністра освіти і науки, молоді та спорту України з пропозицією взяти на себе роль активного розповсюджувача електронних шкільних підручників.

Загалом ця тема є надзвичайно актуальною, адже керівництво Міністерства уже кілька років бідкається про нестачу коштів на друк паперових примірників і постійно ініціює «експерименти» з масового поширення електронних підручників. Українське піратське співтовариство вирішило підтримати Міністерство у цих починаннях, більше того, зобов’язалось взяти на себе усі витрати, пов’язані з подальшим поширенням електронних версій (створення спеціального сайту, відкриття телефонної консультаційної лінії тощо). У той же час якихось помітних просувань у цій сфері так і не помічається, що вкрай дивно, зважаючи на відверту простоту поширення подібних форматів через інтернет і величезний інтерес суспільства до впровадження сучасних технологій.

Запит з пропозицією був надісланий з дотриманням усіх формальних вимог, які опубліковані на офіційному сайті МОНмолодьспорту. Одначе при цьому ми відверто здогадуємось, що це наше звернення більш за все залишиться незадоволеним. З яких причин і з яким формулюванням – побачимо уже найближчим часом. Одначе це навряд чи зупинить нас у пошуках простого природного методу поширення бази знань серед прогресивної частини української школярів. І навіть у випадку будь-якої протидії з боку «копірастів» ми не збираємось зупинятись. Знання повинні належати усім!

Залишити відповідь