Колективна скарга постраждалих від втрати даних через закриття Megaupload.

Мільйони доброчесних користувачів сервісу стали жертвами спроб влади США нав’язати усьому світу свої закони.Ricard Clupés - Megaupload
Ricard Clupés – Megaupload / CC BY-NC-SA 2.0

Зухвалі дії ФБР нанесли незрівнянно більше фактичної шкоди на відміну від непідтверджених фактами претензій представників лобі індустрії копірайту, заблокувавши доступ до всього контенту, розміщеного на Megaupload, під приводом самих лише заяв про наявність там деяких матеріалів, на які розповсюджуються їх авторські права, і порушення цим законів США про охорону інтелектуальної власності. Одначе, це анітрохи не зменшило кількість піратських релізів в Інтернеті і тому лише доводить безглуздість та неефективність таких дій. До того ж ці файли не обов’язково порушують закони якихось країн, включно із США. Зрештою це навіть не було доведено.

На додаток до цього, закриттям сервісу вони заблокували доступ до мільйонів архівів простих людей та організацій, потенційно спричинивши величезну особисту, економічну та іміджеву шкоду безлічі користувачам. Піратська партія зазначає, якщо розглядати ці дії як блокування/викрадання особистих даних, то влада США порушила статті 197 та 198 Кримінального кодексу Іспанії.

Масштабні збитки, спричинені закриттям Megaupload, важко переоцінити і не можна виправдати початковою метою. Тому Піратська партія Каталонії, спільно з Міжнародною піратською партією та рештою Піратських партій, розпочала розслідування за фактами потенційних порушень законів і заради встановлення справедливості збирається полегшити для постраждалих, незалежно від місця їх проживання, процес подачі скарг проти дій влади США.

Для оформлення колективної скарги було створено платформу, де кожен постраждалий може особисто або від імені своєї організації опублікувати свої претензії, незалежно від типу облікового запису, яким вони володіли на Megaupload.

Аби скористатися цією можливістю, перейдіть за посиланням: http://megaupload.pirata.cat

Ця акція слугує відправною точкою для захисту доброчесних користувачів Інтернету від юридичних претензій тих, хто заради свого фінансового достатку прагне агресивно нав’язувати власні правила та блокувати для людей доступ до культурних надбань.

Незалежно від ідеології або переконань щодо легальності чи моральності тих, хто керував файлообмінником Megaupload, дії, такі як закриття сервісу, шкодять законослухняним користувачам сайту і є нечуваним і неприпустимим порушенням їх прав.

Ми закликаємо усіх поширювати заклик про залучення до цієї акції протесту, бо такі порушення не можна ігнорувати та спускати з рук їх винуватцям.

Залишити відповідь